Beweegprogramma Oncologie – Fysio-Ther-Borg – Terborg

Fysio-Ther-Borg

 • Fysiotherapie
 • Oncologiefysiotherapie
 • Oedeemfysiotherapie
 • Bekkenbodemtherapie
 • Zorg op afstand (eConsult)

 • Beweegprogramma Oncologie

  Beweegprogramma Oncologie ‘Fit tijdens of na kanker’

  In onze praktijk kun je tijdens en na de behandelingen voor kanker, deelnemen aan het Beweegprogramma Oncologie ‘Fit tijdens of na kanker’. Dit kan zowel in groepsverband maar het is ook mogelijk om alleen te trainen.

  Bewegen is erg belangrijk. Als minder beweegt omdat je niet fit bent, wordt je conditie snel minder en neemt je spiermassa af (soms wel 25% spiermassaverlies binnen 2 weken).

  Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat bewegen (tijdens én na de behandeling voor kanker) zeer positieve effecten heeft op het herstel van je conditie en spierkracht, het verminderen van je vermoeidheid, het verbeteren van je stemming en gevoel van controle en zorgt voor een gezond lichaamsgewicht.

  Daarnaast zijn er steeds meer aanwijzingen dat er een sterke relatie is tussen de mate van fitheid en het volbrengen van de chemotherapie.

  Hoe ziet het Beweegprogramma Oncologie ‘Fit tijdens of na kanker’ eruit?

  Na de intake wordt er op basis van de afgenomen testen en lichamelijk onderzoek, een voor jouw op maat aangepast beweegprogramma opgesteld. Tijdens het programma wordt er regelmatig geëvalueerd en waar nodig de intensiteit van het programma aangepast. We werken toe naar het voor jouw gestelde einddoel.

  Meer informatie kunt je vinden op www.onconet.nl

  Vergoedingen

  De vergoeding voor de kosten van het Beweegprogramma Oncologie ‘Fit tijdens of na kanker’ en de individuele fysiotherapie verschillen per zorgverzekeraar. Voor de juiste actuele informatie kun je terecht bij onze fysiotherapeut of bij jouw verzekering.